Poveljom o suradnji i prijateljstvu Udruženja obrtnika Gospić i Županja okrunili višegodišnju suradnju

Objavljeno: 02/10/2017

GOSPIĆ-Ovogodišnja 19. izložba tradicijskih autohtonih proizvoda  „Jesen u Lici“ osim što je okupila rekordan broj izlagača, njih 270,  ostati će u posebnom sjećanju obrtnicima Gospića i Županje koji su više mjesečne razgovore pretvorili u djelo potpisivanjem povelje o suradnji i prijateljstvu. Kako je na potpisivanju rečeno, Slavonci su se prvim dolascima prije nekoliko godina  na prvi pogled zaljubili u Gospićane i Lika, a oni im otvorenošću bez patvorine vratili gostoprimstvom.

Povelju koja podrazumijeva jednakost, uzajamno poštovanje i zajedničku dobrobit potpisali su u nazočnosti predsjednika OK LSŽ, Marka Sokolića, te članova Upravnih i Nadzornih odbora udruga predsjednici Đuro Curić i Ivica Tomljenović

Intenzivirali smo razgovore početkom godine, predstavili namjeru višim tijelima Udruženja i sigurni smo da na ovome nećemo stati, jer, naša i Ličko senjska županija imaju još toga puno po čemu su prepoznatljive. Nadam se da će nakon nas i naši gradovi, Gospić i Županja, krenuti sličnim stazama kako bio se povezali ne samo kroz sajmove već i kroz poslovne kontakte, okrugle stolove, zajednički nastup kroz pred pristupne fondovima EU pa zašto ne i kroz druženje obrtnika, branitelja, sportaša, umirovljenika i svih drugih“, kazao je predsjednik županjskog udruženja, Đuro Curić.

Ovo nije slučajno jer naših Ličana desetljećima ima po Slavoniji, a zadnjih dvadesetak godina i Slavonaca u Lici. Vjerujem da ćemo ubuduće i zajedno nastupati na sajmovima u zemlji i inozemstvu te predstaviti ono najbolje iz našeg zavičaja. Ovo je prvi potpis ovakve vrste u Ličko senjskoj komori i siguran sam da smo otvorili novu stranicu predstavljanja i zastupanja obrtništva“, dodao je predsjednik UO Gospić, Ivica Tomljenović, inače aktualni zamjenik gradonačelnika Grada Gospića.

Na domjenku koji je uslijedio, uz uzajamno darovanje domaće i goste iz Županje, ali i županijskih Komora iz Rijeke, Bjelovara, Karlovca, Sombora u Vojvodini kao i Bihaćke u Unsko sanskom kantonu pozdravio je predsjednik Marko Sokolić ističući da svaka nova Jesen u Lici donosi nova poznanstva, veze i poslove poteze koji imaju za cilj samo boljitak za one koje predstavljaju i zastupaju.

 

UO Gospić/Milan Tomašević

Možda Vas zanima