Iz Zagreba s državnog prvenstva hrvači donijeli tri medalje. Broncom se okitio i imenjak i prezimenjak najboljeg ličkog sportaša prošlog stoljeća Josip Čorak!!!

Objavljeno: 02/10/2017
GOSPIĆ- Na Prvenstvu Hrvatske za mlađe dječake u  slobodnom načinu, i Prvenstvu Hrvatske za mlađe djevojčice, održanom u školskoj sportskoj dvorani na Pešćenici, u svojevrsnom hramu hrvanja, u organizaciji Saveza hrvačkih sportova grada Zagreba,  dobar rezultat ostvarili su i gospićki hrvači.
Na natjecanju je nastupilo 185 mladih hrvača i hrvačica iz 23 hrvačka kluba,  Hrvački klub Gospić nastupio je sa 12 mladih hrvača.
Antonijo Rupčić u kategoriji do 49kg je sa 4 pobjede i porazom u finalu osvojio SREBRNU medalju. Luka Biškupić u kategoriji do 40kg pobjedio je prve dvije borbe, u 1/2 finalu gubi od kasnijeg prvaka države, te pobjeđuje u borbi za BRONCU. Josip Čorak imenjak i prezimenjak slavnog hrvača Josipa Čorka krenuo je njegovim stopama te je sa dvije pobjede i jednim porazom osvojio BRONCU u kategoriji do 59kg.
Romano Šarić, Mihael Alić, Nikola Jerković,Neven Vučenović, Ivan Rupčić, Marin Lisac, Dorian Alić, Ivan Pavelić i Antonio Vukelić pružili su odlične borbe ali nažalost nisu uspijeli do medalje.
Sljedeći vikend u Ludbregu očekuje nas Prvenstvo Hrvatske za kadete.
                                         Ivan Karić/ Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima