Odličan start gospićkih dječaka u rukometnim ligama

Objavljeno: 03/10/2017

 

GOSPIĆ- Dječaci „A“ i dječaci „B“ RK Gospića krenuli su s natjecanjima u svojim ligama. Dječaci „B“ su u sklopu lige Rukometnog saveza Primorsko-goranske županije u Rijeci protiv ekipa Kozale i Pećina odigrali svoje prve službene utakmice velikog rukometa u životu. Kozalu su pobijedili sa čak 23:4. Cijelu utakmicu gospićki rukometaši  odigrali su kvalitetnu i agresivnu obranu iz koje su brzom tranzicijom u napad postigli mnogo brzih pogodaka. Najefikasniji su bili Ivan Jergović sa 7, te Marko Čačić, Igor Vučetić i Milan Hodak sa po 3 pogotka. Ta pobjeda od 19 pogodaka razlike u prethodnoj utakmici  negativno se odrazila na mlade rukometaše Gospića koji su podcijenili ekipu Pećina i s njima odigrali neriješenih 10:10. Pristup “lako ćemo” utjecao je na lošu obranu, izgubljene lopte, nerealizirane prilike i zaostatak 2:8. Završetak prvog i drugo poluvrijeme dečki su odigrali maksimalno motivirano i uvelike podigli kvalitetu igre. Obrana je bila gusta, pokretljiva i jako agresivna, a napad puno odlučniji. Serijom 8:2 izjednačili su rezultat, obranili se, no nisu imali vremena za dolazak u napad. Jergović s 4, Dizdar s 3 i Suknaić s 2 pogodaka bi su najefikasniji. Dečki su se s trenerom Antićem u Gospić vratili ponosni, zadovoljni, ali u jednu ruku i žalosni jer su propustili ostvariti stopostotni učinak.

Dječaci 2004. godišta su sigurnim pobjedama protiv Mladog Rudara i Buzeta na domaćem terenu krenuli u 1.HRLDA zapad. Nova sezona se polako zahuktava, a stare navike ima ekipa trenera Zvonimira Kneževića. Na domaćem terenu u Gospiću ugostili su ekipe Mladog Rudara i Buzeta, te sigurnim pobjedama krenuli u borbu za plasman među 20 najboljih ekipa Hrvatske i još jednu završnicu PH. Na najbolji mogući način debitirao je novi igrač Luka Delišimunović koji dolazi iz Vrbovskog. Luka je pokazao da će biti kvalitetna opcija više i u napadu i u obrani, te da će se lako uklopiti u ekipu.

RK GOSPIĆ – RU MLADI RUDAR 31:17 (15:8) – gosti su bili u početnom egalu do 6. minute i rezultata 4:4, kada se rukometaši Gospića odvajaju na 8:4, a do kraja poluvremena i na 15:8. Tijekom nastavka su dečki nastavili s kvalitetnom i rastrčanom igrom, te je samo bilo upitno s koliko razlike će u konačnici pobijediti. Najefikasniji su u bili Nikola Kovačević s 8, Luka Maras sa 7, Petar Milković s 4, te Luka Delišimunović, Borna Milković i Ivan Župan sa po 3 pogotka.

RK BUZET – RK GOSPIĆ  15:21 (8:12) – samo 10 minuta nakon prve slijedila je utakmica protiv Buzeta. Iako je po kretnjama bilo vidljivo da je umor prisutan, dečki su stisli zube, te pokazali sportski duh i karakter. Unatoč 2 nerealizirana “zicera” ponovno su vodili cijelu utakmicu. U 3 navrata su dobivali isključenja i na taj način omogućavali ekipi Buzeta da se približi na -1. Ipak, na poluvrijeme odlaze sa zaslužena 4 pogotka prednosti. U posljednjih 20 minuta  polako ali sigurno podižu razliku (15:10, 19:11), da bi utakmicu završili pobjedom 21:15. Josip Klobučar sa 7, Nikola Kovačević s 5 i Luka Delišimunović s 3 pogotka bili su napadački najraspoloženiji.

 

                                                      Vanja Antić/Milan Tomašević

Možda Vas zanima