U dva kruga natječaja na program Zaželi ipak je pristiglo 8 projekata s područja Ličko-senjske županije

Objavljeno: 28/03/2018

GOSPIĆ- Nakon što je jedan dnevni list objavio informaciju da iz Ličko-senjske županije nije bilo prijavljenih projekata za Program “Zaželi”, i nakon što smo se i sami uvjerili da je tu informaciju nemoguće provjeriti i na mrežnim stranicama Ministarstva rada, informaciju smo potražili u press službi spomenutog Ministarstva i u manje od 48 sati dobili konkretne odgovore. Dio odgovora prenosimo u cjelosti:

Od objave Poziva do prve obustave zaprimanja projektnih prijedloga,  iz Ličko-senjske županije stigla su tri projektna prijedloga, a u razdoblju ponovnog otvaranja, dakle između 14. veljače i 15. ožujka 2018. godine još pet.

Prema procedurama,  projektni prijedlozi najprije prolaze fazu administrativne provjere na način da se obrađuju prema datumu  zaprimanja, prema čemu se i upućuju u daljnje faze dodjele. Provjera kvalitativnih aspekata projektnih prijedloga obavlja se na temelju pozivom utvrđenog kvalitativnog minimuma (praga) bez međusobne usporedbe projektnih prijedloga, po načelu prvenstva prema datumu i vremenu podnošenja projektnog prijedloga.

Ured za financiranje i ugovaranje projekata EU, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje obavještava prijavitelje o statusu njihova projektnog prijedloga pisanim putem po završetku 1. i 2. faze postupka dodjele bespovratnih sredstava i to u roku od 8 radnih dana od dana donošenja odluke o statusu navedenog projektnog prijedloga (uspješan ili neuspješan). Iz tih razloga pojedinosti o projektnim prijedlozima nisu javno dostupne dok se ne okonča njihova evaluacija.

Javno se objavljuju podaci o  projektima koji su udovoljili kriterijima poziva i za koje je odlučeno o financiranju, odnosno koji su obuhvaćeni Odlukama o financiranju koje Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava objavljuje na mrežnim stranicama Europskog socijalnog fonda www.esf.hr i mrežnim stranicama Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr.

Na kraju želimo naglasiti da se brojčani podaci koji su javno dostupni odnose na broj potpisanih ugovora, ukupno 105, za do sada odobrene projekte. Evaluacija preostalih projektnih prijedloga je u tijeku, te se u skladu s navedenim očekuje i daljnji kontinuitet ugovaranja kao i zapošljavanja žena.”

Neslužbeno doznajemo da je osam  projekata iz Ličko-senjske županije u dva natječajna kruga došlo iz općine Korenica i grada Gospića. 

 

Milan Tomašević

Možda Vas zanima