U subotu u Gospiću o recikliranju

Objavljeno: 10/11/2016

GOSPIĆ- U okviru projekta „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ LAG LIKA organizira predavanje o recikliranju u subotu, 12.studenoga u 11.00 sati u Kulturno informativnom Centru Gospić. Sigurno ste već i sami sebi postavili neka od sljedećih pitanja ili čuli kako drugi raspravljaju primjerice o tome:

Koliko otpada svatko od nas proizvede dnevno!?  Koliko otpada se može reciklirati?! Što možemo napraviti?! Kako ga možemo reciklirati!?

Uključite svoje eko-senzore i postanite ekološki svjesni!Sve oko nas može se ponovno upotrijebiti ili već upotrjebljena stvar dobiti svoje novo ruho.  Kako!? Dođite i pronađite ideju na predavanju o recikliranju!

Cilj projekta „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ je potaknuti aktivniju ulogu pojedinca u cirkularnoj ekonomiji kroz edukativne aktivnosti usmjerene na zaštitu okoliša i očuvanje prirodne baštine. Cirkularna ekonomija poštuje kruženje tvari u prirodi, sve što uzimamo iz prirode primjenjujući cirkularnu ekonomiju vraćamo u prirodu i to na način da joj ne naškodimo. Na predavanju u subotu, nakon uvodne riječi Petre Aničić iz LAG-a Lika, govoriti će Maja Lang Balija doktor znanosti iz znanstvenog područja prirodnih znanosti, polje biologija, grana  biokemija i molekularna biologija. Široj gospićkoj javnosti ona je poznata kao pokretač udruge „ZIR- Zajednica i razvoj“ iz Kruškovca i jedna od kreatorica Urbanog vrta koji je nastao na parceli između KIC-a i gospićke Osnovne škole „dr.Jure Turić“.

Projekt „Cirkularna ekonomija u Gradu Gospiću“ sufinancira Grad Gospić kroz Javni poziv za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija u području turizma, zaštite okoliša i održivog razvoja.

 

LAG Lika/Milan Tomašević

Možda Vas zanima