Veterinarska ambulanta Gospić sada je regionalni centar za brigu o zdravlju kućnih ljubimaca

Objavljeno: 17/06/2020

 

Veterinarska ambulanta u Gospiću osnovana je 1953.godine. Ovlaštena je veterinarska organizacija za područje grada Gospića, te općina Perušić, Lovinac i Karlobag. Trenutno zapošljava 14 djelatnika, šest je doktora veterinarske medicine, tri veterinarska tehničara, blagajnik i četiri pomoćna radnika. Osnovna djelatnost je pružanje veterinarskih usluga, te briga o zdravlju životinja i ljudi i dijeli se na tri područja: velika praksa (terenska, farmska kurativa za goveda, konje, svinje, ovce i koze), mala praksa (kućni ljubimci) i veterinarsko-javno zdravstvo.

GOSPIĆ- Završetkom projekta nadogradnje i opremanje prostora za malu praksu iz 2018.ambulanta je dobila novih 120 kvadratnih metara prostora koji sadrže novu operacijsku salu, laboratorij, prostor za pohranu lijekova, postoperativni stacionar za pse i mačke, prostor za digitalni rendgen, prostor za kupanje i šišanje pasa, prostoriju za sterilizaciju i pohranu instrumenata, te skladišni prostor. S 1.svibnja ove godine  projekt je zatvoren, stigla je sva potrebna dokumentacija i službeno je dio namjenjen za male životinje, prvenstveno pse i mačke,ali i za sve ostale ljubimce otvoren. Vrijednost projekt me 1,5 milijuna kuna, zbog greške projektanata nisu dobili europske novce iz natječaja za koji su se javili, ipak  sada su sretni što su sugrađanima omogućili da u svome gradu mogu dobiti visoku uslugu za svoje ljubimce.  Ambulanta je opremljena najmodernijom dijagnostičkom opremom kao što su digitalni RTG, ultrazvuk, biokemijski i hematološki analizator krvi, uređaj za praćenje vitalnih funkcija, inhalaciona anestezija, električni mikroskopi, virtualni trihineloskop, stomatološka oprema i instrumenti i slično.”Ti uređaji i oprema su od velike pomoći našim specijalistima, doktorima veterinarske medicine, jednom za područje kirurgije,a drugom za područje unutarnjih bolesti, u brzom i preciznom postavljanju dijagnoza, te pravodobnom i ciljanom terapijom dovode do oporavka naših pacijenata u najkraćem mogućem roku“- govori nam direktor ambulante dr.vet.Tomislav Rukavina i pojašnjava da su uz korištenje suvremenih metoda liječenja patnja i bol životinja svedeni na minimum.

Službenim otvaranjem Specijalističke ambulante za kućne ljubimce  Veterinarska ambulanta Gospić postala je regionalni centar za brigu i skrb kućnih ljubimaca. Najviši nivo kvalitete pruženih usluga koji se dobiva u velikim sredinama sada je dostupan našim građanima koji ne moraju više odlaziti sa svojim ljubimcima na specijalističke preglede i operacije u Zagreb ili Zadar. Od ostalih djelatnosti Veterinarska ambulanta Gospić d.o.o. pruža DDD usluge u području poljoprivrede i stočarstva, te u sklopu poslovnog prostora djeluje Veterinarska ljekarna, koja osim ljekovitih pripravaka u svom asortimanu nudi premium hranu za pse i mačke kao i svu potrebitu opremu i igračke za kućne ljubimce. “Radimo svakim danom od 7 do 14 sati, osim nedjelje. Subotom do 12 sati. Naravno, dežurni veterinar dostupan je 24 sata na broj 0993572857“- zaključuje dr.Rukavina.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

 

Možda Vas zanima