Goran Tomljanović osvojio Memorijalni turnir posvećen Mladenu Kukini

Objavljeno: 05/11/2018

KARLOBAG- Pod pokroviteljstvom Općine Karlobag koja je 2. i 3. studenog proslavila svoj dan, održan je Memorijalni šahovski turnir posvećen nedavno preminulom predsjedniku Šahovskog kluba Mladenu Kukini. Na turniru je sudjelovalo 18 natjecatelja iz Senja(8), Gospića (3), ŠK Karlobag (3) i Novog Vinodolskog (4), a pobijedio je Senjanin Goran Tomljanović s 11,5 bodova ispred klupskog kolege Marijana Črepana koji je osvojio 11 od 13 mogućih bodova. Treće mjesto pripalo je Željku Žuveli iz Gospića s 9 bodova, a dalje slijede Baljak i Ivan Prpić  8,5 bodova i Levar 8. Pobjedniku Tomljanoviću pripao je pobjednički pehar, a prvoj šestorici  dodijeljene su i novčane nagrade, kao i najbolje plasiranima veteranu Dragoljubu Gradišeru i mladom igraču Vidu Šariću. Još su igrali Vukelić (7,5), Gradišer 7, M. Prpić 6,5, Čanić i Margeta 6, P. Bajunović 5,5, Bukovac i Pjevač  5, Leskur i Šarić 3,5, J. Bajunović  3 i Kuga 2. Za iznenađenje turnira pobrinuo se mladi Šarić koji je pobijedio Črepana i na taj način odlučio o pobjedniku turnira.

Na početku turnira odata je minutom šutnje počast preminulom Mladenu, a turnir je otvorio  zamjenik načelnika općine Karlobag Boris Smojver. Po završetku turnira šahisti su otišli na zajedničku večeru koju je za sve stanovnike općine Karlobag organiziralo njihovo vodstvo. Uz živu glazbu zabavljalo se do kasno u noć.

Zbog zasluga Mladena Kukine za razvoj šaha ne samo na području županije već i šire, kao i za njegove zasluge u novinarskom izvješćivanju o šahovskim događanjima i popularizaciji šaha uopće, Uredništvo Ličkog puta organizirati će prigodan turnir šireg i značajnijeg karaktera, koji bi trebao postati tradicionalan.

 

Tomislav Čanić

Možda Vas zanima