Josi Starčeviću-Ćeli u spomen RK Gospić organizirao memorijalni turnir

Objavljeno: 12/09/2023

GOSPIĆ- Treće izdanje memorijalnog turnira „Joso Starčević – Ćele“ održano je u subotu, 9. rujna 2023. godine. Ovim turnirom želi se, na dostojanstven način, sačuvati živom uspomenu na bivšeg trenera i jednog od osnivača Rukometnog kluba „Gospić“. Na centralnom križu gradskog groblja Sv. Marije Magdalene u Gospiću položen je vijenac i zapaljene su svijeće. Obitelji pokojnog trenera i svim ostalim prisutnima obratio se predsjednik kluba Tomislav Rukavina s par prigodnih riječi i molitvom, a trenera se sjetio i njegov dugogodišnji suradnik Ivan Sorić. Rukometni turnir okupio je tri seniorske ekipe. Prvoligaše Rukometni klub Bjelovar i Muški rukometni klub Kozala, a snage je s njima odmjerila i u potpunosti pomlađena seniorska ekipa Rukometnog kluba „Gospić“.Turnir su međusobnom utakmicom otvorili domaćini i MRK Kozala. Iako su Gospićani, među kojima je velika većina igrača premijerno nastupila za seniorsku ekipu, pružili kvalitetan otpor, gostujuća je ekipa pokazala kako su s razlogom sudionici prvoligaškog ranga.U drugoj utakmici RK Gospić usporedio je svoju kvalitetu s ekipom RK Bjelovar. Bjelovarčani su preuzeli vodstvo na samom početku ogleda i samo ga povećavali do kraja utakmice. Dvije ekipe koje su odigrale treću utakmicu borile su se za prvo mjesto na turniru. Rukometaši Kozale prvih su desetak minuta držali tempo s igračima Bjelovara. Nakon 10. minute susreta RK Bjelovar je opravdao svoj status pretendenta za povratak u najviši rang rukometa u Hrvatskoj te su preuzeto vodstvo povećavali do konačnih +12. Pehare je predstavnicima ekipa dodijelio unuk pokojnog trenera i time je kraju cjelodnevnog druženja, koji je već postao lijepa tradicija, dao posebnu notu.

REZULTATI

RK GOSPIĆ – MRK KOZALA 18:34 – Hećimović (9), Bukovac (5), Borovac L. (1), Marković (1), Milković T. (1), Jergović I. (1)

RK BJELOVAR – RK GOSPIĆ 44:10 – Hećimović (3), Borovac I. (1), Ratković L. (1), Milković P. (1), Milković T. (1), Stilinović (1), Jergović I. (1), Ratković Jo. (1)

MRK KOZALA – RK BJELOVAR 14:26

KONAČNI POREDAK

  1. RK BJELOVAR
  2. MRK KOZALA
  3. RK GOSPIĆ

JOSO STARČEVIĆ – ĆELE

Joso Starčević, od milja zvan Ćele, živio je rukomet cijeli svoj život, a rezultat njegove ljubavi je i Rukometni klub “Gospić” u čijem je osnivanju sudjelovao zajedno s brojnim Gospićanima i rukometašima još davne 1970. godine. To je godina kada se spominje prvo djelovanje Rukometnog kluba “Gospić” u okviru rada Sportskog društva Gospić koje je navedene godine i osnovano, dok su se rukometna natjecanja ekipa srednje škole održavala i ranije.

U više od 50 godina sudjelovanja u odgojno – obrazovnom radu kao kineziolog u prosvjeti i trener u klubu odgojio je izuzetno veliki broj generacija, a važnost njegovog lika i djela može se spoznati u razgovoru sa žiteljima Gospića, bilo najstarije, srednje ili mlade životne dobi. Njegova dobrota, energija, poštivanje okoline i velika mudrost okupljala je sve generacije Gospićana koje su ga kao takvoga i prepoznali, cijenili ga i poštivali do njegovog posljednjeg daha.

Rukometni klub “Gospić”, svi bivši, sadašnji i budući članovi jesu i mogu biti ponosni što su imali čast da se u Gospiću našao jedan takav entuzijast i rukometni zaljubljenik, jedna takva veličina čija je ostavština zadužila društvo Gospića i na čijoj će se ostavštini gospićka mladost i budućnost još godinama odgajati i usmjeravati u kvalitetne ljude, sportaše i rukometaše.

Treneru, rukometni i životni učitelju, s punom odgovornosti uzimamo si za pravo u ime svih Vaših igrača i rukometnih suradnika i nas samih, zahvaliti se što smo imali čast živjeti s Vama u ovom gradu čije ste bili srce i duša, što smo imali čast upijati svaku Vašu primjedbu, učiti i napredovati iz svake Vaše pohvale, što ste sudjelovali u našem odgoju i što ste bili dio našeg životnog odrastanja.

RK GOSPIĆ

Možda Vas zanima