Ličani i Ličanke plasirali se na državnu završnicu turnira u rukometu Plazma Sportskim igrama mladih

Objavljeno: 18/01/2024

GOSPIĆ- U sportskoj dvorani OŠ Jure Turića odigran je prvi veliki turnir u rukometu u sklopu 28. sezone Plazma Sportskih igara mladih. Na terenu su snagu odmjerile najbolje rukometne ekipe regije Kauboji, Marakana, Otočan, Korenica, Ličani i Udbina u muškoj konkurenciji te ekipe Kraljice šoka, Pčelice, Korenica, Udbina, Ličani i Otočac u ženskoj konkurenciji. U napetim utakmicama i odlučnoj atmosferi, pobjedu i plasman u Split na završnicu Igara ostvarile su rukometašice i rukometaši ekipa Ličanke i Ličani.

Obe ekipe sudjelovale su i na završnici Plazma Sportskih igara mladih 2023. godine, a i ove će godine imati priliku potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske te u Splitu na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Kroz 28. godina postojanja Plazma Sportske igre mladih okupljaju osnovnoškolce i srednjoškolce i kroz sportsku platformu pružaju im priliku da se potpuno besplatno natječu u 10 sportskih disciplina. Cilj igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život. Atmosfera na svim rukometnim turnirima diljem Hrvatske pokazuje kako smo u tome i uspjeli.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i kampanja „Zero waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet“ kroz koju kroz sport sudionici uče o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša. 29. siječnja „Zero Waste“ u Ličko-senjskoj županiji održat će se u Otočcu u Osnovnoj školi Zrinskih i Frankopana.

Otvorene su prijave za sve sportske discipline Plazma Sportske igre mladih. Djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta od siječnja do rujna besplatno mogu sudjelovati u vrhunskoorganiziranim natjecanjima u 10 sportova:malinogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, rukometni turnir, Kinder Joy turnir u uličnoj košarci, turniru u odbojci i odbojci na pijesku, FIDE turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dan sporta. Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.  Prijave su otvorene na: sportskeigremladih.com/hr.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima