LIJEPO: Šestotinjak mladih nogometaša sudjelovalo na Memorijalnom turniru Josip Joža Kurs

Objavljeno: 30/08/2021

GOSPIĆ- Održan je sedmi  memorijalni nogometni turnir za mlade nogometaše 2009., 2010., 2012. i 2013. godišta „Josip Joža Kurs“ u organizaciji Nogometnog kluba “Gospić ’91” i Grada Gospića. Ovaj turnir igrao se u znak sjećanja na legendu gospićkog nogometa Josipa Jožu Kursa koji je, u vremenima dok je branio boje NK Gospića, oduševljavao svojom igrom sve ljubitelje nogometa. Domaćini NK Gospić ’91 iskazali su se odličnom organizacijom ovog prepoznatljivog i značajnog sportskog događaja o čemu govori i brojka od oko 600 mladih nogometaša, odnosno 42 ekipe koje su ovaj vikend pokazale svoje vještine i fair play na Balinovcu. Na turniru su sudjelovale ekipe iz Gospića, Perušića, Zadra, Vodica, Knina, Privlake, Biograda, Ogulina, Pakoštana, Šibenika, Dražica, Gračaca, Stupnika, Benkovca, Kostrene i Splita.

U subotu su igrali nogometaši 2009. i 2012. godišta, a u nedjelju nogometaši 2010. i 2013. godišta.

Među ekipama 2009. godišta 1. mjesto osvojila je ekipa HNK Zadar, 2. mjesto NK Gospić ’91, 3. mjesto NK Zara, a 4. mjesto NK Primorac. Najboljim golmanom proglašen je Luka Jovančević iz NK Zara, najboljim igračem proglašen je Josip Bartulović iz HNK Zadar koji je ujedno proglašen i najboljim strijelcem.

Najbolji među 2012. godištem bili su NK Abeceda Sporta sa osvojenim 1. mjestom, 2. mjesto osvojio je HNK Primorac, 3. mjesto NK Zara, a 4. mjesto HNK Zadar.
Najboljim golmanom proglašen je Šimun Budeš iz NK Zara, najboljim igračem proglašen je Bartol Surać iz NK Abeceda Sporta, a najboljim strijelcem proglašen je Joso Brkljača iz HNK Primorac.

Prvaci među uzrastom do 11 godina (2010. godište) su nogometaši HNK Zadar , 2. mjesto osvojio je NK Perušić, 3. mjesto HNK Primorac, a 4. mjesto ŠN Joso Bego.
Najboljim golmanom proglašen je Mihael Karić iz NK Perušić, najboljim igračem proglašen je Dominik Šatalić iz HNK Zadar, a najboljim strijelcem proglašen je Bepo Juričin iz HNK Zadar.

Među ekipama 2013. godišta 1. mjesto osvojili su nogometaši HNK Hajduk , 2. mjesto NK Abeceda Sporta, 3. mjesto HNK Primorac, a 4. mjesto HNK Zadar.
Najboljim golmanom proglašen je Itai Ješe iz NK Abeceda Sporta, najboljim igračem proglašen je Lovre Kulišić iz HNK Hajduk, a najboljim strijelcem proglašen je Roko Došen iz HNK Primorac.

Pehare i medalje svim sudionicima turnira ispred organizatora uručili su predsjednik NK Gospić ’91 Dario Radoševićzamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša i predsjednica Gradskog vijeća Ana-Marija Zdunić te članovi obitelji Kurs, Ladislav i Zdravko Kurs.

S ponosom moram reći da smo svi u klubu uložili veliki trud kako bi ovaj turnir svim ekipama ostao u sjećanju po dobroj organizaciji i kvaliteti, a tako ćemo nastaviti i sljedećih godina.” – kazao je Dario Radošević predsjednik NK Gospić ’91. Tajnik NK Gospić ’91 Velimir Štimac ističe zadovoljstvo kvalitetom prikazanog nogometa, fair play igrom, ali posebno ističe da je ovo bila prilika za sklapanje novih prijateljstava, što i jest svrha ovakvih sportskih okupljanja. Svim ekipama čestitke na sudjelovanju, a organizatoru na uspješno organiziranom turniru.

Grad Gospić/Lika-express

Izvor fotografije: NK Gospić ’91

Možda Vas zanima