Novi uspjesi rukometaša Gospića

Objavljeno: 22/01/2019

GOSPIĆ- Nakon što su s tri zlata i niti jednim porazom s dječacima 2007./2008., 2009., 2010. godišta pokorili Biograd, rukometaši Gospića su minuli vikend imali još obveza.

U subotu (19.1.2019.), su na, uz već spomenutom turniru u Biogradu, s mlađim kadetima sudjelovali na turniru u Rijeci, dok su u nedjelju (20.1.2019.) s dječacima 2008. godišta nastavili niz nepobjedivosti u ligi Primorsko – goranske županije.

Mlađi kadeti su sudjelovali na 27. memorijalnom rukometnom turniru Zvonimir Škerl zajedno sa RK Rudan, RK Zamet, RK Selce, RK Trsat te organizatorom i domaćinom MRK Kozala. Gospićka ekipa je, kao i sve, u fazi priprema za nadolazeći proljetni dio prvenstva i ovaj turnir im je poslužio za dodatnu kondicijsku pripremu i uigravanje.

Ekipa je na turnir došla sa 4 naporna kondicijska i treninga snage iza sebe u tjednu koji je prethodio, te bez čak četvorice prvotimaca i turnir uspjela kvalitetno okončati bez i jedne zamjene na vanjskim pozicijama.

U grupnoj fazi su savladali ekipe Rudana (Labin) i Zameta (Rijeka), dok su u finalu poraženi od ekipe Trsata, trenutačno boljeg suparnika.

Dječaci 2008. godišta su u ligi Primorsko – goranske županije za protivnike imali do sada neporaženu ekipu Senja, te RK Čavle.

Novim pobjedama rukometaši Gospića su ostali sami na vrhu tablice bez i jednog poraza.

RK GOSPIĆ – RK SENJ 11:6 (6:2) – obrambeno čvrsta utakmica u kojoj su Gospićani ipak napadački bili konkretniji i pogotcima Matea Jergovića i Luke Borovca poveli 4:0. Do poluvremena su zadržali prednost, a utakmicu novim pogotcima Jergovića i Borovca prelomili sredinom drugog poluvremena i ostvarili vrijednu pobjedu od 5 pogodaka razlike. Mateo Jergović i Luka Borovac su postigli po 5 pogodaka, a vrlo dobar je na golu bio Karlo Korečić.

RK ČAVLE – RK GOSPIĆ 21:10 – većinu utakmice su na terenu proveli igrači koji nisu ili su manje igrali u prvom susretu. Bez obzira na miješani sastav ostvarili su uvjerljivu pobjedu. Najefikasniji su bili Josip Ratković i Mateo Jergović s po 4 pogotka.

Možda Vas zanima