Povijesni uspjeh mladih rukometaša Gospića!!!

Objavljeno: 09/04/2018

GOSPIĆ- U  Karlovcu je održano 18. Otvoreno prvenstvo Hrvatske u mini i supermini rukometu za dječake 2008. godišta, a ekipa Gospića je ostvarila povijesni uspjeh!!!

Mnogo je problema bilo oko sastava ekipe pri samom polasku u Karlovac, no ovoga puta nije vrijedila ona narodna “Po jutru se dan poznaje!”. Uzmemo li u obzir da su Gospićani bili u “grupi smrti” zajedno s Vučićima i Poletom (na kraju se ispostavilo s, uz njih, dvije najjače ekipe cijelog prvenstva), te da su porazom protiv Vučića (8:6) otvorili prvenstvo, te odigrali neriješeno s Poletom (10:10) u drugoj utakmici prvenstva u konačnici je sve završilo na najbolji mogući način.

Treća utakmica grupne faze donijela im je uvjerljivu pobjedu 13:1 protiv Hrvatskog dragovoljca 1 s kojom su na gol razliku izbacili Poleta i sebi osigurali prolazak u veliko finale i borbu za prvaka Hrvatske.

Koncentriranijom i odlučnijom igrom u razigravanju Gospićani su redom pobijedili u 1/16 finala HRK Hrvatski dragovaljac 3 rezultatom 11:3, u 1/8 finala GRK Varaždin 11:6, u 1/4 finala RK PPD Zagreb 14:6 i u 1/2 finalu Primorsku školu rukometa 12:4.

Finale ih je vratilo na sami početak turnira i novi/stari dvoboj s ekipom Vučića s kojima su se ove sezone čak 5 puta susreli u finalima raznih turnira. Protivnik se pokazao kao trenutačno bolja ekipa (9:7), a RK Gospić po prvi puta u povijesti osvaja titulu viceprvaka Hrvatske.

Odlični Luka Borovac proglašen je za najboljeg golmana, a motor naše ekipe Mateo Jergović uvršten je u najbolju ekipu 18. Otvorenog prvenstva Hrvatske u mini i super mini rukometu za dječake 2008. godišta.

Ovo nije bio još jedan “obični” turnir, ovo je prvenstvo Hrvatske na kojem je sudjelovalo čak 60 ekipa, a svima je cilj bio isti, boriti se za prvaka.

Bez roditelja i njihove podrške ovaj uspjeh ne bi bio moguć, a nadamo se da će nakon ovog uspjeha svima biti još jasnije da treneri i djeca u Rukometnom klubu „Gospić“ rade fantastičan posao i da, ono što je do “jučer” bilo nestvarno, i Gospić spada u sam vrh Hrvatskog rukometa.

 

RK Gospić/Milan Tomašević

Možda Vas zanima