Rukometaši Gospića ponovno krenuli punim treninzima

Objavljeno: 27/05/2020

 

GOSPIĆ- Nakon prisilne stanke zbog pojave virusa COVID-19 od čak 63 dana (od 16. ožujka do 18. svibnja 2020. godine) članovi Rukometnog kluba „Gospić“ istoga su trena objeručke prihvatili i iskoristili povoljnu epidemiološku situaciju te krenuli sa svojim radom na svim područjima.

Najsretniji su bili igrači i igračice svih uzrasta jer su ponovno mogli raditi ono što najviše vole, trenirati rukomet.

Grupe u Gospiću će trenirati tri ili četiri puta tjedno, ovisno o uzrastu, a treneri će nastaviti tamo gdje su stali, razvijati važnost i ozbiljnost treniranja, te kvalitetnim treningom maksimalno utjecati na rukometni i cjeloživotni rast i razvoj kako bi odradili što kvalitetniju pripremu za sezonu 2020./2021.

Posla se uhvatila i uprava kluba budući se očekuje jedan teži financijski period, ne samo u rukometu, klubu i Gospiću već u cijelom sportu u Hrvatskoj i svijetu, a planovi, obveze i želja za napretkom je velika.

Geografski položaj Gospića je rukometno gledano veoma zahtjevan budući u okolici nema rukometnih klubova pa rukometaši svaki vikend po nekoliko puta moraju putovati na ligaška natjecanja prema Istri, Rijeci i Karlovcu što iziskuje velike financijska troškove i organizacijske napore.

Čak 271 član kluba ima svoje rukometne potrebe koje je uprava kluba uz veliku podršku sponzora i roditelja već godinama uspijevala osigurati.

Najmlađim rukometašima osiguravaju se brojni turniri malog rukometa u kojem su veoma uspješni, dok se oni stariji izuzetne rezultate igravši veliki rukomet postižu natječući se u čak 6 liga pod okriljem Hrvatskog rukometnog saveza na području Primorsko – goranske, Istarske i Karlovačke županije.

Seniori su svake godine sve bolji pa tako kao vodeća momčad lige s 13 pobjeda i po jednim neodlučenim ishodom i porazom u 15 odigranih utakmica te gol razlikom +97 (491:394) očekuju poziv za ulazak u viši rang i popunu 2.HRL zapad.

Rukometni klub „Gospić“ se, bez obzira na posljedice koje je ostavio spomenuti virus i koje će biti vidljive tek u skorom periodu, uz podršku sponzora nada i daljnjoj bezuvjetnoj podršci Grada Gospića i Zajednice sportova grada Gospića, te se nada da će ona svake godine adekvatno pratiti velike uspjehe kluba, njegov rast i razvoj koji ima veliki utjecaj na kvalitetan razvoj društva u Gospiću i okolici.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima