S Ličanima vratiti Hajduk na vrh ljestvice

Objavljeno: 21/02/2017

Nogometni klubovi Gospić i Hajduk potpisali su Sporazum o suradnji koji će se pogotovo ogledati u suradnji i jačanju trenerskog kadra kroz Hajdukovu nogometnu akademiju. Mladi gospićani i Ličani i prije su išli na kaljenje u Hajduk, a sada će to biti i češće i kvalitetnije. Posebno će biti bitan upravo trenerski rad kako bi gospićka nogometna baza postala što veća i što kvalitetnija

GOSPIĆ- „Mladi Ličani će biti ti koji će Hajduk vratiti na vrh ljestvice“- rekao je to Milan Kolić koji je u županijskim dvorima bio domaćin sastanka na kojemu je kao predsjednik nogometnog kluba Gospić 91 s predsjednikom HNK-a Hajduk Ivanom Kosom potpisao Sporazum o suradnji. Suradnja bi trebala dovesti do razvoja nogometa u Gospiću,ali i u cijeloj županiji. Kolić smatra da će to biti poticaj  ulaganja u nogomet, pogotovo mlade nogometaše i ističe „potpisati sporazum s jednom institucijom hrvatskog nogometa kao što je Hajduk jest poruka svima mladima da je sport primarni dio za ulaganje u mlade“. Nije danas bilo puno govora o velikom profesionalizmu, želja je iskoristiti znanje i iskustva kluba iz Splita, pri svega njihovu akademiju koja će i našim trenerima omogućiti da kroz edukaciju i prenošenje mladim naraštajima kroz pedagoški pristup znanje,ali i omogućiti im sport i sportske terene. NK Gospić trebao bi biti središte povratka mladih lopti i nogometu. Upravo to je i želja splitskog nogometnog kluba, jer kako nam je rekao njihov predsjednik Ivan Kos,  žele se približiti svim dijelovima Hrvatske,a Lika im je prvi korak izlaska iz Splitsko-dalmatinske županije prema drugim i manjim sredinama „želja nam je podići nogomet na viši nivo. Zajedničkom suradnjom i odnosom sa manjim klubovima i sredinama želimo otvoriti vrata i znanja i za djecu i trenere kako bi nogomet podigli na viši nivo.“ Po ovom sporazumu klubovi će surađivati razmjenom znanja među trenerima i približavanje djece sportu, odnosno da djeca vide što je veliki,a što mali klub i što je profesionalizam. „Želimo dizati sport na viši nivo jer je identitet Hrvatske sport, nogomet kao broj 1 i time otvaramo vrata izgradnje sporta u širem smislu te riječi“. Ličani su prolazili, sada će i više prolaziti kroz Hajduk, stoga je dobra poruka Ivana Kosa mladim Ličanima „djeca trebaju raditi i truditi se,a kvaliteta će uvijek isplivati na površinu“.

Autor ovih redova priznao je predsjedniku Ivanu Kosu da je Hajdukovac i pomalo navijački ga priupitao kada će se Hajduk vratiti na sam hrvatski nogometni vrh, odnosno ući u jaču borbu za titulu prvaka s Rijekom i Dinamom, čiji je navijač inače, kako nam je sam rekao, Milan Kolić. Kos mi odgovara da se kroz nogomet i natjecateljski, seniorski dio determinira niz stvari. „Mi smo se okrenuli našim akademijama, razvoju nogometa i rezultat tek treba doći. Mi ćemo se uvijek hajdučki boriti za vrh, za gornji dio ljestvice, to je naša želja i potreba i s time opstajemo, no zadrli smo malo više ispod površine. Ono čime se bavimo su djeca, akademija i razvoj djece u širem smislu“- kaže nam Ivan Kos. Dinamovac Kolić i Hajdukovac Tomašević složiše se na kraju „ još samo da nema te prevelike prodaje mladih i kvalitetnih hrvatskih nogometaša sve bi bilo bolje“.

Potpisivanju Sporazuma uz predstavnike dvaju klubova svjedočili su i brojni roditelji mladih nogometaša zbog kojih je na kraju krajeva sporazum i potpisan.

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima