U sklopu projekta „Zaželi“ polaznicama uručena uvjerenja za zanimanje gerontodomaćice

Objavljeno: 05/03/2021

GOSPIĆ- U okviru  projekta Zaželi „Zapošljavanje žena na području Gospića“  kroz aktivnost 2. Obrazovanje i zapošljavanje žena iz ciljanih skupina koje će pružati potporu  i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju,  proveden  je program osposobljavanje  za   poslove  gerontodomaćice  u trajanju od ukupno 160 sati, a 20 polaznica su uspješno završile program osposobljavanja, te su im danas uručena uvjerenja. Uvjerenja polaznicama uručila je  zamjenica gradonačelnika Kristina Prša .

Iznimno mi je drago što su žene, naše radnice bile zadovoljne ovim poslom. Ja se nadam da će se prijaviti ponovno na natječaj kada bude išla i faza broj dva. Projekt „Zaželi“ ima za cilj skrbiti o starijim i nemoćnim osobama, pogotovo na ruralnim područjima, ali isto tako i dodati jednu dodatnu vrijednost i zaposliti žene koje su, kako znamo, inače jedna osjetljiva skupina. Projekt je vrijedan  4.767.796,32 kuna bespovratnih sredstava dodijeljenih iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Projekt je trajao  30 mjeseci od 30.srpnja 2018. do  30. siječnja 2021. godine, a  u najavi je i druga faza projekta.“- istaknula je zamjenica gradonačelnika Kristina Prša.

Zadovoljstvo provedenim projektom ne kriju ni voditeljica projekta Marija Šikić i koordinatorica projekta Dajana  Božičević.

Ja sam prezadovoljna, žene su vrhunski odradile svoj posao. Svi naši stariji sugrađani koji su obuhvaćeni projektom  su prezadovoljni, i bilo im je najvažnije da nisu zaboravljeni i da nisu sami.“- istaknula je voditeljica projekta Marija Šikić.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima