LIJEPO: Grad Gospić stipendira 12 srednjoškolaca i 20 studenata

Objavljeno: 14/03/2022

GOSPIĆ- Grad Gospić u ovoj aktualnoj školskoj i akademskoj godini stipendira 20 studenata i 12 srednjoškolaca. Dio njih, ostali su bili zauzeti školskim i studentskim obavezama, danas je potpisao ugovore o stipendiranju s gradonačelnikom Karlom Starčevićem. Jedna od stipendiranih učenica je Petra Knežević, učenica četvrtog razreda   Prirodoslovno-matematičke gimnazije Jurja Barakovića u Zadru. Stipendija joj olakšava školovanje, i daje joj potporu da nastavi dalje, a stipendiju  dobiva već četvrtu godinu.

Medicinu u Zagrebu studira Katarina Prša koja kaže da joj  stipendija uvelike pomaže jer nema dovoljno dostupnih prihoda:“ jedini izvor prihoda su nam roditelji i ako netko stigne nešto raditi sa strane, međutim to kod težih fakulteta nije baš moguće, tako da su nam ovakve stipendije jako, jako korisne“- kaže Katarina.

Gradonačelnik Karlo Starčević  ističe  zadovoljstvo što se mladi odazivaju na natječaje za ove stipendije, a posebno mu je drago što mladi ostaju u Gospiću, jer , ako nema mladih, nema ni grada. Istaknuo je da su mladi najveći prioritet i da će tako biti dok god je on gradonačelnik.

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima