Okrugli stol o pravima iz sustava socijalne skrbi

Objavljeno: 29/03/2017

GOSPIĆ- Udruga Mi iz Splita, Dalmatinski potrošač , također iz Splita i Udruga socijalnih radnika iz Zadra danas u Gospiću organiziraju Okrugli stol na temu “Prava iz sustava socijalne skrbi“. O iskustvima i praksi u Zadarskoj županiji govorit će socijalne radnice Mia Gospić, Lucija Zrilić i Matea Bošnjak, dok će o istoj temi na području Ličko-senjske županije govoriti socijalna radnica Ivana Devčić. Raspravu će moderirati Jelena Milin iz Udruge socijalnih radnika Zadar.

Okrugli stol se održava u sklopu projekta “Zaštita starijih osoba razmjenom iskustva i znanja stručnih osoba te putem edukativnih, savjetodavnih i promotivnih aktivnosti“, koji Udruga “MI” – Split provodi u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Udrugom Dalmatinski potrošač. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Glavni cilj projekta je podići kvalitetu života starijih osoba s ciljem njihove veće integriranosti u lokalnu zajednicu te raditi na prevenciji njihove socijalne isključenosti. Projektnim aktivnostima doprinijet će se povećanoj koordinaciji svih ključnih dionika uključenih u ovu problematiku te će se na taj način osigurati lakša dostupnost informacija na lokalnom području za starije osobe.

Okrugli stol “Prava iz sustava socijalne skrbi održati će se danas u podne u KIC-u u Gospiću.

 

Udruga Mi/Milan Tomašević

Možda Vas zanima