Grad Gospić objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora za poduzetnike koji trpe posljedice izazvane epidemijom korona virusa

Objavljeno: 06/04/2020

 

 

J A V N I    P O Z I V

za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora temeljem

Odluke o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih epidemijom korona virusa (COVID-19)

 

 1. Predmet Javnog poziva je dodjela potpora temeljem Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih epidemijom korona virusa (COVID-19), obrtima i trgovačkim društvima na području grada Gospića koji su pogođeni zabranom rada.

 

 1. Korisnici sredstava su:
 • ugostiteljski objekti svih kategorija (uz izuzetak pripreme i dostave hrane), usluge smještaja te rada pučkih i studentskih kuhinja;
 • uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima kao što su frizerske radnje, kozmetičarske radnje, brijači, pedikeri, saloni za masažu, saune, bazeni, fitness i rekreacijski centri i slično;
 • autoškole i škole stranih jezika.

 

 1. Cjeloviti tekst Odluke i obrazac zahtjeva GOS/20 sastavni su dio ovog Javnog poziva i nalaze se na internetskim stranicama Grada Gospića gospic.hr.

 

 1. Sredstva iz Javnog poziva neće se dodjeljivati onim poslovnim subjektima koji su kršili odredbe Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja („Narodne novine“ broj 32/20).

 

Zahtjevi se podnose elektroničkim putem na mail adresu: potpore.gospodarstvo@gospic.hr

Potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

 1. Ispunjeni obrazac zahtjeva GOS/20;
 2. evidenciju/popis zaposlenika ovjeren od strane Poslodavca i JOPPD obrazac za veljaču 2020.g., ožujak, travanj i svibanj 2020. godine.

Napomena: popis zaposlenika za travanj/svibanj dostaviti sa pravdanjem utroška sredstava za prethodni mjesec.

U slučaju ako nije isplaćena plaća za ožujak 2020. JOPPD obrazac dostaviti odmah žurno po isplati iste;

 1. Ugovor o radu, ukoliko je primjenjivo.

 

 1. Javni poziv je otvoren sve do stavljanja van snage Odluke o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjenih ublažavanju posljedica izazvanih epidemijom korona virusa (COVID-19).

 

 

Sva potrebna dokumentacija je na linku: http://gospic.hr/javni-poziv-dodjelu-za-potpora-poslovnim-subjektima/

Možda Vas zanima