LIJEPO: Grad Gospić osigurao 160.000, 00 kuna za Uskrsnice

Objavljeno: 19/03/2021

GOSPIĆ- Nakon što već četiri godine za redom Grad Gospić svojim sugrađanima slabijeg materijalnog statusa osigurava sredstva za Božićnice, ove je godine Grad osigurao i dodatna sredstva za dodjelu Uskrsnica.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević potpisao je Odluku kojom će pravo na Uskrsnicu od 200,00  kuna po osobi ostvariti umirovljenici čija mirovinska primanja ne prelaze 2.000 kn, osobe iznad 65 godina koje nemaju primanja, nezaposlene osobe, radno nesposobne osobe  i druge osobe slabijeg materijalnog statusa, što je i propisano navedenom Odlukom o dodjeli jednokratne novčane pomoći socijalno ugroženim građanima. Grad Gospić za ovu je priliku u proračunu osigurao 160 000,00 kuna, a Uskrsnice će se dodjeljivati u prostorijama Grada Gospića, Budačka 55, uz poštivanje epidemioloških mjera. Za sve sugrađane koji nisu u mogućnosti sami doći po Uskrsnicu, gradski službenici dostavit će im je na kućnu adresu.

Sredstva za isplatu Uskrsnica u skladu s mogućnostima osigurana su u gradskom proračunu kao znak pažnje i pomoći sugrađanima s manjim primanjima. To je dokaz da Grad nikad ne zaboravlja sugrađane za vrijeme blagdana, poglavito Uskrsa kao najvećeg i najznakovitijeg kršćanskog blagdana koji nosi duboku poruku“ – istaknuo je gradonačelnik Starčević.

Možda Vas zanima