Obavijest studentima i učenicima o uvođenju novog linijskog prijevoza vlakom

Objavljeno: 19/09/2022

GOSPIĆ- Temeljem potpisanog Ugovora između Ličko-senjske županije i Hrvatskih željeznica – HŽ Putnički prijevoz d.o.o. od 11. svibnja 2022. godine, Ličko-senjska županija sufinancira prijevoz redovnim studentima koji imaju prijavljeno prebivalište na području Ličko-senjske županije u iznosu 50% od redovne prijevozne cijene karte za pojedinačna putovanja prema cijenama HŽ-a.Hrvatske željeznice studentima odobravaju dodatnih 50 % popusta na cijenu karata, slijedom čega redovni studenti koji imaju prebivalište na području Ličko-senjske županije i studiraju na području Republike Hrvatske tijekom akademske godine ostvaruju pravo na besplatna putovanja od mjesta prebivališta do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj.Nadalje treba napomenuti da su besplatne karte vlakom također osigurane i za sve umirovljenike koji imaju prijavljeno prebivalište na području Ličko-senjske županije kao i za sve učenike.

Ujedno ovim putem obavještavamo redovne studente, umirovljenike i učenike s područja Ličko-senjske županije o izmjenama voznog reda vlakova odnosno da se uvodi dodatni linijski vozni red na relaciji Split-Zagreb-Split koji će krenuti od 2. listopada 2022. godine.

U voznom redu 2021./2022. vlakovi će uz postojeće linije dodatno voziti po sljedećem noćnom voznom redu:

Vlak 1820 Split (polazak u 21:36 sati) – Zagreb Glavni kolodvor (dolazak u 5:53 sati) – prijevoz po dodatnoj novoj voznoj liniji kreće od nedjelje 2. listopada 2022. godine.

Vlak 1821 Zagreb Glavni kolodvor (polazak u 21:35 sati) – Split (dolazak u 6:11 sati) – prijevoz po dodatnoj novoj voznoj liniji kreće od nedjelje 7. listopada 2022. godine.

Ličko-senjski župan Ernest Petry zahvalio se Upravi HŽ Putnički prijevoz d.o.o. na uvođenju novih noćnih željezničkih linija, a sve kako bi studenti i učenici  s područja Ličko-senjske županije mogli dolaziti svojim kućama češće jer se ovim linijama isključivo vodila briga o potrebama studenata i učenika.

KABINET ŽUPANA

 

Možda Vas zanima