Zahvaljujući projektu Grada Gospića 10 osoba osposobljeno za izlazak na tržište rada

Objavljeno: 09/07/2019

GOSPIĆ- Deset osoba iz skupine dugotrajno nezaposlenih osoba osposobljeno je za izlazak na tržište rada. Naime, Grad Gospić nositelj je projekta Odškrinimo vrata zapošljavanju financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Nikolina Čorak iz Grada Gospića kaže da je cilj cijeloga projekta da  trideset dugotrajno nezaposlenih osoba ojača svoje znanje i sposobnosti, postanu konkurentniji na tržištu rada, te u skorije vrijeme pronađu svoje zaposlenje. Tako će se smanjiti i socijalna isključenost i rizik od siromaštva.

Danas je u KIC-u održan praktični dio edukacije za poslove vizažistice.  Na predavanju zatičemo  Kristinu Atletić iz  Učilišta Profokus iz Zagreba. Ona je na ovome predavanju mentorica  koja je izrazito zadovoljna    s velikom zainteresiranošću polaznica  i njihovom pristupu   svakom  zadatku. „Ovaj tjedan bližimo se kraju našem obrazovanju. Nakon edukacije one su sposobne same izići na tržište rada, ali tu je uvijek pitanje psihičke baze, komunikacije s klijentima i ulaska  u posao pa je bitno da im sada i majke i sestre i prijatelji  pomognu da se uhodaju u posao“- pojašnjava Atletić.

Za program obrazovanja za poslove vizažistice odlučilo se 10 dugotrajno nezaposlenih građanki Gospića, koje nakon završenih edukacija stječu nova stručna znanja i vještine te postaju konkurentnije na tržištu rada. Jedna od njih je Nikolina Marković, školovana  frizerka, koja je  položila i majstorski ispit  za frizera. Planira u sklopu frizerskog salona otvoriti i make-up studio kako bi uklopila ta dva bliska posla. Ona planira otvoriti frizerski salon i za djecu jer ga u Gospiću nema.

Obrazovanje za poslove vizažistice u ovome projektu pohađa i Magdalena Butorac koja kaže da obožava šminku, naučila je dosta novih tehnika i vjeruje da će se u budućnosti baviti time. Sviđa joj se što je grad proveo ovaj projekt. „To znači da naš grad prati trendove i ovo će nam puno pomoći. Iz razgovora s ostalim sudionicama vidim da će se sve time baviti“- kaže Magdalena.

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima