Gospićki seniori RK Gospić u sezonu krenuli pobjedom

Objavljeno: 10/10/2019

GOSPIĆ- Nakon mjesec dana intenzivnih priprema krenule su ligaške obveze seniorske ekipe u III HRL zapad. U prvom kolu ekipa je  gostovala u Crikvenici protiv ekipe Selca.

Promjena trenera donijela je brojne nove stvari za koje je potrebno dosta vremena kako bi ih igrači odradili automatizmom. Unatoč tome i određenom broju tehničkih grešaka koje su i razumljive u samom početku sezone, a pogotovo u prvoj utakmici tijekom koje su igrači, ali i trener, imali određeni teret na svojim leđima, rukometaši Gospića su odigrali jednu dobru utakmicu i pokazali brojne kvalitete.

Dobar ulazak i početno vodstvo 4:1 i 8:4 promašajem kontre Antića nisu uspjeli dodatno kapitalizirati i otići u mirnije vode već u 10. minuti. Brojim dekoncentracijama omogućili su protivniku povratak na 8:9 i 9:10, no novi odlični trenuci u igri donijeli su im prednost od 3 pogotka razlike (13:10, 14:11). Ekipa je propustila novu priliku za odvajanje na ozbiljniju prednost i dopustila domaćinu da realizacijom sedmerca u zadnjim sekundama prvoga poluvremena poravna na 16:16.

Nastavak utakmice Gospićanima je donio presliku prvih 30 minuta. Seriju 2:0 (18:16) pokvarila je nova loša reakcija s igračem više te ekipa Selca poravnava na 19:19. U igri 7 na 7 ponovno igrači Gospića prikazuju bolju igru, novom 3:0 serijom odlaze na +3 (22:19), da bi još jednom omogućili domaćoj ekipi da se s igračem manje vrati u rezultatsku neizvjesnost (20:22, 21:23).

Napokon uspijevaju prelomiti utakmicu 10 minuta prije kraja kada rade novu 3:0 seriju, odlaze na 26:21. Ulaskom podmlatka ekipa Gospića nije puno izgubila na rezultatu, dapače, dečki su povećali na 30:23 i zatvorili utakmicu do konačnih 33:27.

Najefikasniji su bili Čović s 10, te Jelić i Pavelić s po 8 pogodaka.

Čestitke cijeloj ekipi i vodstvu na pozitivnom rezultatu na samom početku sezone koji će sigurno još više homogenizirati ekipu na putu ka daljnjim uspjesima.

RK Gospić

Možda Vas zanima