KIK obukao perušićke nogometaše

Objavljeno: 29/11/2016

Nogometni klub Perušić živi život svih  ili gotovo svih nogometnih klubova u Ličko-senjskoj županiji, grca u besparici. Krpaju kraj s krajem, ne daju se, trude se u razvoju mlađih selekcija. Danas su dobili i iznimno vrijednu donaciju tvrtke KIK.

PERUŠIĆ- U sklopu KIK-ove akcije „Maknimo djecu s ulice“vrijednu i važnu donaciju dobio je nogometni klub Perušić. Ante Rimac, direktor KIK-a za Hrvatsku i Sloveniju,  ističe da je  tvrtka   do sada donirala čak više od 250 klubova diljem zemlje,a sada je na red došao i ovaj klub. Donacija se sastoji od opreme za tri selekcije i to clima cool gornjeg i donjeg dijela dresa, štucni i putne torbe po setu momčadi.   KIK-ova donacija je perušićke nogometaše itekako razveselila. „Za nas, male klubove u Lici koji ni ne životare, već životinjare ovo je iznimno vrijedna donacija. Krpamo kraj s krajem,a ovaj, barem 10,000 kuna vrijedan poklon  iznimno nam je važan jer oprema je manje-više namijenjena djeci,a mi smo se uglavnom i bazirali na rad s djecom“- kaže predsjednik nogometnog kluba Perušić Josip Žarak  koji je KIK-u izuzetno zahvalan. Inače sredstva za život ovoga kluba uglavnom dolaze od općine i ta sredstva variraju iz godine u godinu. Nešto se uspije nametnuti i od donacija. Pitamo perušićke nogometne radnike dobiju li što novaca od krovne organizacije,  Hrvatskog nogometnog saveza, nekoliko njih skoro uglas vikne, „ma kakvi, njima još moramo plaćati kotizaciju i ovisno o tome koliko koji klub ima uzrasta taj iznos penje se na više od 10,000 po sezoni. Bili bi zahvalni kada bi nogometni savez plaćao barem suce ili delegate, no ništa od toga“. Gledamo igralište, golove, klupske prostorije, kao da je vrijeme stalo prije 30-ak i više godina. I fotografije na zidovima su iz tih boljih vremena ovoga kluba. I tako i perušićki Nogometni klub u ova gospodarski teška vremena teško živi. Kažu pa to je našoj djeci jedina mogućnost bavljenja društvenim životom. Nema u Perušiću ni kina ni kazališta, ima folklor i nogomet. Pomalo namjerno zapostavili su najatraktivniju kategoriju, onu seniorsku, kako bi mogli što više zarađivati. Upravo zato u županijskoj ligi klub je pri dnu ljestvice.  No maksimalno su se usmjerili  na mlađe uzraste pa su angažirali i profesora Tjelesne i zdravstvene kulture  u školi koji je i nogometni trener s licencom pa kvalitetno radi s mladim perušićanima. Nogometnom klubu Perušić uistinu treba pomoć. Ovo je vrijedna donacija,ali trebaju im i financijska sredstva. Možda je vrijeme da, dok čekamo da se ponovno javi neki strani donator ili da se klub prijavi na neki donatorski program, šire ruke budu i Perušićani raseljeni po cijelome svijetu. Jer svaka kuna, euro, dolar koji bi kapnuo na račun kluba spasio bi nogomet u Perušiću,a malim perušićanima omogućio da uživaju u igri i zdravo žive.

Naravno da pokoju riječ moramo reći i o donatoru.  KiK Textilien, njemački tekstilni lanac i broj 1 u Europi, jedna je od najbrže rastućih tvrtki na ovom području. U ljeto 2011. god. KiK je ušao u Hrvatsku i malo je reći osvojio tržište najbržom ekspanzijom u zemlji. Vrlo brzo KIK je došao i u Gospić. Sada je KiK u svim hrvatskim gradovima, a nedavno je otvorena 72., dok je dugoročni plan preko 100 filijala.  Na pravom mjestu u pravo vrijeme – KiK kupcima nudi zaista sve, od trendy odjeće za cijelu obitelj, nakita i ukrasa, dječjih igračaka, kućnih i ostalih potrepština, pa do modnih dodataka za kućne ljubimce – odlična kvaliteta za nevjerojatno povoljne cijene! Svakim danom KiK u Hrvatskoj zapošljava nove ljude, a trenutno se ponosi sa preko 500 djelatnika. Ova uspješna tvrtka svojom efikasnošću postavlja nove trendove u poslovanju. Hrvatska je u odnosu na druge države u kojima KiK posluje u vrhu poslovanja, samo 2015. god. KiK je u Hrvatskoj ostvario promet od gotovo 34 milijuna €. Prva poslovnica otvorena je 1994. god. u njemačkom Düsseldorfu, danas KiK posluje sa preko 3.260 filijala diljem Njemačke, Austrije, Češke, Slovenije, Hrvatske, Poljske i Slovačke u kojima zapošljava gotovo 22.000 radnika. Ovo mega poduzeće sa sjedištem u njemačkom Bönen-u, godišnje ostvaruje promet od preko 1,75 milijardi €.Na njemačkom je KiK skraćenica za „Kunde ist König, što prevedeno znači “kupac je kralj“, a upravo to je i glavni moto ovog tekstilnog lanca. Dođite provjeriti!

 

Milan Tomašević

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima