Čuvajte se prevaranata!!!

Objavljeno: 19/03/2018

GOSPIĆ- Policijski službenici Policijske postaje Senj evidentirali su u petak kazneno djelo pokušaja prijevare, a kazneno djelo je počinjeno tako da je 69-godišnjakinju iz Senja telefonom nazvala nepoznata ženska osoba koja se predstavila kao Ankica Franić iz Veleposlanstva u Londonu, te je rekla žrtvi da joj je netko od članova obitelji koji žive u inozemstvu bolestan, i da mu za zdravstvenu njegu treba uplatiti određeni novčani iznos, što 69-godišnjakinja nije učinila jer su djelatnice gdje je htjela uplatiti novac, posumnjale da se radi o prijevari. Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ukoliko posumnjate u vjerodostojnost navoda pozivatelja i da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome odmah obavijestite policiju na broj 192.

Policijska uprava ličko-senjska poziva građane na oprez, s obzirom na sve češću pojavu novih oblika prijevare. Građani starije životne dobi najčešće su žrtve kaznenih djela prijevare. Razlozi su vrlo često odmakla životna dob, samostalno stanovanje te neupućenost i nepažnja.

Prevaranti, osim telefonskih razgovora sve češće dolaze i na kućne pragove nudeći razne usluge i pogodnosti. Starije osobe u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i razgovor, puštaju nepoznate osobe u kuću i postaju žrtve prijevara.
U Ličko-senjskoj županiji zabilježeni su razni oblici prijevare gdje se prevaranti lažno predstavljaju kao djelatnici centara socijalne skrbi, službenici banaka, za usluge masaže i pomoć u kući.

Možda Vas zanima