Ličani se u dobrom broju odazvali na akciju Zaklade svoje Ličanke!!!

Objavljeno: 20/03/2018

GOSPIĆ- Na akciji održanoj  u Gospiću , Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica pridružilo se 74 novih potencijalnih darivatelja. Akcija je održana  na inicijativu učenika i djelatnika Osnovne škole dr. Jure Turića i njihove učeničke zadruge “Vodarica Marta”. 

Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, izrazila je zadovoljstvo odazivom i organizacijom akcije u Gospiću: „Od srca zahvaljujem učeničkoj zadruzi „Vodarica Marta“, svim učenicima i djelatnicima Osnovne škole dr. Jure Turića te svima koji su danas postali članovi velike obitelji naše Zaklade; moji Ličani su još jednom pokazali svoju plemenitost i veliko srce u pomaganju oboljelim osobama u Hrvatskoj, ali i izvan granica naše domovine.”

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku „lijek je u nama“. Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi korak je upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Tijekom jedanaest uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 59.382 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Iz Hrvatskog registra izdano je ukupno 87 transplantanta za hrvatske i inozemne pacijente čime je 87 teško oboljelih osoba iz Hrvatske i inozemstva dobilo priliku za život.

 

Zaklada Ana Rukavina

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima