Lički vatrogasci i dalje u borbi protiv kataklizme u Dalmaciji!!!

Objavljeno: 18/07/2017

GOSPIĆ- Iako je jutros stanje na požarištima u Dalmaciji koliko-toliko povoljnije i dalje je teško,a putem medija stižu kataklizmičke vijesti i fotografije. Pomoć stiže iz cijele države,a među prvima koji su otišli bili su naši vatrogasci iz Ličko-senjske županije. Evo i objave na facebook profilu Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije objavljene sinoć,a koju prenosimo u cijelosti:

Ličko – senjski vatrogasci, njih 20, ostaju još jednu noć, drugu za redom, na širem području grada Splita. Ostaju gasiti požar dosad neviđenih razmjera.
Oni su vatrogasci iz
JVP Gospić
DVD Otočac
DVD Sinac
JVP Grada Senja
DVD Senj
JVP Plitvička Jezera
DVD Plitvička Jezera
DVD Velebit – Lovinac

Iako umorni i neispavani, nisu gladni i žedni jer ima dobrih ljudi koji iz srca cijene sve ono što vatrogasci čine i to im pokazuju. HVALA IM na tome.
Iako su na rubu snaga i gotovo nemoćni pred vatrenom stihijom pogonjenom intenzivnim vjetrom, nepokolebljivi su u namjeri da spase sve što se spasiti da. 
Ne štede se, jer kako kaže jedan od njih: “Zato smo tu, ljudima nema tko pomoći osim vatrogasaca i Svevišnjeg”.

Zahvaljujemo zapovjednicima vatrogasnih postrojbi s područja Ličko – senjske županije koji samoinicijativno organiziraju snage i nude pomoć. Zahvaljujemo svim pojedincima, kolegama vatrogascima koji se osobno javljaju i žele osobnim doprinosom sudjelovati u SPAŠAVANJU.

Jer, VATROGASNO SRCE NEKAKO DRUGAČIJE KUCA.

Vatrogasna zajednica Ličko-senjske županije

Možda Vas zanima