Neumorne Pčelice svoje aktivnosti preselile i u Lički Novi

Objavljeno: 16/05/2017

Da su članice i članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Pčelice među najvrjednijim,ako ne i najvrjednija udruga u Gospiću poznato je. Sada su se natjecali za sredstva u još jednom projektu i dobili ih.Naime   „Pčelice“ su se prijavile  na natječaj „Naš doprinos zajednici“ Zaklade Kajo Dadić raspisan 15. rujna 2016. s građanskom  akcijom  „Zeleni park Gradina“. Projekt je  prošao  na natječaju te su Pčelicama  odobrena sredstva u visini od 13.000 kn za provedbu akcije.

GOSPIĆ- Plan je u  akciji  urediti okoliš Područne škole  Lički Novi za provođenje školskih aktivnosti na otvorenom  te mjesto gdje djeca i posjetitelji mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme. “Na ovaj bismo se način zahvalili učiteljici i učenicima škole  Lički Novi koji uključuju naše korisnike (djecu s poteškoćama u razvoju) u projektne aktivnosti koje provode u školi te često sudjeluju na različite načine u humanitarnim aktivnostima za Udrugu „Pčelice“. Provođenjem građanskih akcija želimo dati  svoj doprinos lokalnoj zajednici kao zahvalu za pomoć i podršku radu  „Pčelica“”- ističe predsjednica Pčelica Željka Šikić Farkaš.

Cilj akcije „Zeleni park Gradina“ jest urediti sportski teren, odnosno postaviti rukometne golove, mjesta za sjedenje i rad odnosno stolove i klupe, napraviti ogradu oko škole, izraditi mjesto za provođenje nastave na otvorenom i urediti okoliš škole. Osim ovih konkretnih aktivnosti, cilj ovakvih akcija je uključivanje što više sugrađana u provedbu samih aktivnosti na volonterskoj bazi. Navedeni iznos od 13.000 kuna mora se potrošiti namjenski,  samo na materijal,  dok je sav rad volonterski.

Rok za provedbu akcije je 30. lipanj ove godine.  Pripremni su radovi već počeli. “Djelatnici N.S.B d.o.o. postavljaju metalnu konstrukciju ograde na koju će naši vrijedni volonteri akcije postaviti drvene letvice koje će urediti. Također, djelatnici N.S.B d.o.o.  izraditi će dva gola za mini rukomet, a mreže za njih pripremio je Milan  Radošević iz Zajednice sportova Ličko-senjske Županije”- kaže Šikić Farkaš.  Djelatnici Lika ceste d.o.o. uklonili su veliki stari panj ispred škole jer je skroz strulio te se nije mogao iskoristiti za planiranu sadnju cvijeća. Djelatnici Elektrolika Gospić dovezli su za sada dva bubnja za kolutove koje će volonteri  obraditi i urediti kao stolove. “Iskreno se radujemo provedbi ove akcije jer imamo odličnu suradnju s gradskim ustanovama, Gradom Gospićem, matičnom školom u Gospiću i Mjesnim odborom te su mještani Ličkog Novog spremni odvojiti svoje vrijeme i znanje kako bi konačni cilj ove akcije bio u potpunosti ostvaren. Radujemo se druženju, radujemo se radu i uređenju te konačnim rezultatima“- zaključuje predsjednica Pčelica Željka Šikić Farkaš i ujedno se zahvalite svima koji su materijalno ili svojim vremenom i znanjem podržali uređenje dobivenog prostora za rad “Pčelica”. Od objave u nedjelju do srijede većina velikih stavki je riješena. Kupljen je laminat i spušteni strop, a mi nemamo riječi koliko su ljudi spremni pomoći nam. I o tome ćemo vas izvještavati, a sada ćemo se posvetiti radu i uređivanju.

 

Milan Tomašević/Pčelice

Možda Vas zanima