BRAVO: Gospićke rukometašice dominantne na turniru Vranjača kup

Objavljeno: 16/06/2020

GOSPIĆ- Vranjača kup je prvi rukometni turnir organiziran nakon dugotrajne pauze prouzrokovane virusom COVID-19 a djevojčice Rukometnog kluba „Gospić“ su nastavile s pobjedničkim mentalitetom.

Turnir je organiziran za dječake i djevojčice 2010. godišta u subotu, 13.6.2020. godine, a odigrao se na vanjskom travnatom terenu u Kotlenicama nedaleko Dugopolja. Domaćini su svim sudionicima osigurali roštilj koji se pekao nedaleko terena, te posjet obližnjoj špilji Vranjači, a jako lijep i sunčan dan doprinio je cjelokupnoj atmosferi.

Rukometaši Gospića su sudjelovali s po jednom ekipom u kategoriji dječaka i djevojčica, a ovoga su puta uspješnije bile pripadnice ljepšeg spola.

Djevojčice su odličnim igrama ostvarile sve pobjede i dominantno došle do zlatne medalje, dok su dječaci u tijesnoj utakmici 1/4 finala na penale izgubili od domaćina Dugopolja. Za najbolju igračicu proglašena je rukometašica Gospića Sara Vukelić, dok je Matea Halapa uvrštena u najbolju ekipu turnira.

Sudjelovanje na turniru nakon nekoliko mjeseci pauze rukometašima je pokazao zašto ovoliko vole ovaj sport, zašto su im nedostajali treninzi, putovanja, utakmice i druženja, te se i oni ali i svi mi nadamo da se više nikada neće vratiti situacija kao što je bila ova uzrokovana spomenutim virusom.

 

REZULTATI

DJEVOJČICE

 

RK GOSPIĆ – RK DUGOPOLJE 9:3

RŠ DALMATINO – RK GOSPIĆ 5:13

RK GOSPIĆ – ŽRK SINJ 10:4

ŽARK SPLIT – RK GOSPIĆ 6:11

 

DJEČACI

 

RK KAMIČAR – RK GOSPIĆ 2:14

RK GOSPIĆ – RK SPLIT 6:5

RŠ DALMATINO – RK GOSPIĆ 3:20

RK GOSPIĆ – RK KORČULA 6:12

1/4 FINALE: RK GOSPIĆ – RK DUGOPOLJE 8:10p (8:8)

Možda Vas zanima