Održano revijalno precizno slijetanje parajedrilicom (paragliderom) „Basača – Karlobag 2019.“.

Objavljeno: 02/09/2019

GOSPIĆ- U nedjelju 01. rujna na Baškim Oštarijama održano je Otvoreno revijalno precizno slijetanje parajedrilicom (paragliderom) „Basača – Karlobag 2019.“.  Natjecanje se održava drugu sezonu, a organizator ovog takmičenja je Klub za slobodno letenje Fobos iz Gospića, koji tijekom ove godine organizira još nekoliko natjecanja na području Velebita.

Na takmičenju je sudjelovalo 10-ak natjecatelja iz Gospića, Otočca, Zadra i Požege (KSL Fobos, PK Leteći medvjedići, USL Gavran i LK Bumbar). Razlog slabijeg odaziva natjecatelja ove godine bio je održavanje paragliding memorijala “Ivo Žigo” u Buzetu.

Polijetalo se starta Basača (1080 mnv) iznad Kubusa, a cilj je bio na plaži ispod caffe bara Nautilus u Karlobagu. Slijetalo se u ciljnu ravninu, a najsretniji i najspretniji ovoga puta bio je Ivica Biljman iz KSL Fobos iz Gospića. Drugi je bio Tomislav Tonković iz PK Leteći medvjedići iz Otočca, a treći Zoltan Bartaky iz LK Bumbar iz Požege.

U ekipnoj kategoriji najbolji su bili parajedriličari iz KSL Fobos, drugoplasirani su bili PK Leteći medvjedići, a trećeplasirani LK Bumbar.

Nakon završenog natjecanja, najboljima su dodijeljeni pehari i medalje, a druženje uz odgovarajuću zakusku nastavljeno je kasnije u planinarskoj kući Vila Velebita na Baškim Oštarijama

Bruno Devčić, predsjednik Kluba za slobodno letenje Fobos, naglašava da Klub ove sezone namjerava još održati natjecanja u preciznom slijetanju „Visočica – Čitluk“ i Hike&Fly utrku „Baške Oštarije – Ljubičko brdo – prelet“. Također navodi da tijekom cijele sezone Klub organizira besplatno osnovno upoznavanje sa parajedrenjem za sve osobe, te ovom prilikom moli zainteresirane da se jave Ivanu oko organizacije na broj 0981387216.

KSL FOBOS

Fotogalerija

- klikni na sliku za uvećanje

Možda Vas zanima